вторник, 17 декември 2013 г.

Бонбони с фъстъчен крем и овесени ядки


Отдавна бях планирала тези бонбони, но някак си не можех да си представя как ще се впишат овесените ядки, без да има някаква течност, за да поомекнат.
Бях скептично настроена, обаче напоследък съм решила да отворя сетивата и ума си за всичко, което е различно от нашата кухня, като съставки и вкусове.
В крайна сметка, любопитството ми надделя и си купих фини овесени ядки за целта.
Е, след толкова размишления , бях очарована от бързината , с която се приготвят тези бонбони, а да не говорим за вкуса- фантастични са!
Направих ги вечерта преди рождения си ден точно за петнайсет минути. Хапнахме си веднага и определихме вкуса, като много интересен.
На следващия ден, след престоя им в хладилника, се бяха стегнали, овесените ядки се бяха отпуснали и вкусовете и ароматите се бяха съчетали идеално.
Изядоха се за отрицателно време, а днес отново смятам да направя една доза.

Продукти

1ч.ч. фъстъчен крем
1/2 ч.ч. карамелизирани кокосови стърготини
1 ч.ч. фини овесени ядки
1/2 ч.ч. шоколадов чипс или ситно начупен шоколад
1 пак. ванилия

Смесете всички съставки. Направете топчета и оставете за една нощ в хладилника.
И това е всичко- лесно, бързо и безкрайно вкусно! Опитайте!




5 коментара:

  1. Веднага ще си взема едно бонбонче,от новата партида,Кате!Обещават да са чудна компания на кафето ми!Прегръдка и вкусен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Много са изкусителни тези бонбонки. Поздравления и за рецептата и за снимките!

    ОтговорИзтриване
  3. Фъстъчен крем, фъстъчено масло ли означава???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не. Фъстъчен крем има в Лидъл. Нещо като течен шоколад с фъстъци. Много е вкусен! Надявам се да съм ви била полезна! хубав ден!

      Изтриване
  4. Мерси, мерси, ще потърся!!Яна

    ОтговорИзтриване