неделя, 1 декември 2013 г.

Шоколадово руло- само за шокохолици


Днес съм на гости на един много специален за мен  човек. Независимо дали оставям или не коментар под постовете и, не ги пропускам никога. 
Винаги с огромно удоволствие отварям сайта и и се наслаждавам на вкусните рецепти и красивите снимки.
Ева ни завладява с невероятния си усет за красота и стил, които бликат от снимките и.
За мен тя беше един от хората, които ми дадоха тласък в кулинарията и фотографията.
Завладяваща, неустоима, с неповторим стил и перфекционизъм- това е Ева Тонева.

Шоколадово руло

Продукти 

За блата

4 яйца
4 с.л. гореща вода
120 гр. захар
1 пак. ванилия
80 гр, брашно
1/ 2 пак. бакпулвер
50 гр. натурално царевично нишесте

За плънката

200 гр. черен шоколад
2 с.л. пр. мляко
2 с.л. маргарин
1 пак. ванилия

За ганаша

100 гр. черен шоколад
200 мл. сладкарска сметана
начупени перлички за украса

Приготвяне

Жълтъците се разбиват с водата, захарта и ванилията, докато се получи гъста пяна.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към жълтъците. Прибавят се брашното, бакпулвера и нишестето.
Получената смес се изсипва в правоъгълна тава ( ползвах тази от фурната) върху пекарска хартия.
Пече се в предварително загрята на 170 C , около 15- 20 мин.
Изважда се, отлепя се хартията, която се слага върху кърпа, отгоре блата и се навива на руло. Така се оставя да изстине.
Плънката се приготвя, като в малка тенджерка на слаб огън се загряват млякото, маргарина , начупения шоколад и ванилията.
С този крем се намазва блата и отново се навива на руло.
Ганаша се приготвя, като кипвате сметаната и слагате начупения шоколад в нея, докато не се разтопи.
Рулото слагате на решетка в тава и заливате с ганаша.
Оставете да стегне и поръсете с начупени перлички или шоколадови пръчици- за Коледа начупени бастунчета.


Еви, благодаря за поканата! 

15 коментара:

  1. Lecker! ;o)
    Liebe Grüße, aus Deutschland,*Manja*

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно гостуване, Кате!
    И прекрасни снимки!
    Имаш перфектен учител :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми харесва как се е оформило като сърчице в средата на парченцата :)))
    Прекрасни сте и двете!

    ОтговорИзтриване
  4. много вкусно изглежда, а и чинийките са супер. каква марка са?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, нямат марка. купих си ги скоро от един магазин в Банкя.

      Изтриване
  5. Еее, изгуби ми се коментарът, ама пак ще го напиша...
    Поздравления, Кате! Прекрасна компания сте с Ева, а рулото е останалата наслада от това гостуване. :) Много стоплящо се почувствах, да знаеш.
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесно е рулото, Кате! Много стилно гостуване!
    Прегръдка! Хубаво начало на новата седмица и месец!

    ОтговорИзтриване
  7. Удоволствие е да отвориш сайта на Ева, но още по- голямо удоволствие е да си гост в него!
    А рулото ... вкусно и шоколадово ... приготвено за толкова специален човек ... е направо специално :)
    Поздрави и за теб Катенце и за Ева!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря на всички за милите думи, а на теб, Кате за приетата покана и вкусната рецепта, която приготви! Нестихващо вдъхновение, безброй успехи и сбъднати мечти ти пожелавам! Прегръдки с пожелания за прекрасна нова седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Шоколадово руло-неустоимо е...Перфектно се справяш винаги,Кате.
    Ева е страхотна кулинарка,с прекрасен блог.Прекрасни сте....
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  10. ♩♫♬
    Que delícia!!!!
    Ótimo mês de dezembro!

    ♯♬ Boa semana!
    Beijinhos ♪♫♬
    ♭♪Brasil
    ♪♮♩♫

    ОтговорИзтриване
  11. Истински празник е да бъдем във вашата компания,Еви и Кате!
    Две талантливи феи с големи сърца!Рецептата е страхотна!
    Прегръдка от мен и ви пожелавам много настроение в празничния месец!

    ОтговорИзтриване
  12. Какъв прекрасен десерт за Коледните празници! Определено ще се пробвам да го приготвя на семейството!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  13. Поздравления!
    Страхотен тандем сте - достъпни и интересни рецепти и прекрасни снимки!!!

    ОтговорИзтриване