Днес съм на гости на един много специален за мен човек. Независимо дали оставям или не коментар под постовете и, не ги пропускам никога.
Винаги с огромно удоволствие отварям сайта и и се наслаждавам на вкусните рецепти и красивите снимки.
Ева ни завладява с невероятния си усет за красота и стил, които бликат от снимките и.
За мен тя беше един от хората, които ми дадоха тласък в кулинарията и фотографията.
Завладяваща, неустоима, с неповторим стил и перфекционизъм- това е Ева Тонева.
Шоколадово руло
Продукти
За блата
4 яйца
4 с.л. гореща вода
120 гр. захар
1 пак. ванилия
80 гр, брашно
1/ 2 пак. бакпулвер
50 гр. натурално царевично нишесте
За плънката
200 гр. черен шоколад
2 с.л. пр. мляко
2 с.л. маргарин
1 пак. ванилия
За ганаша
100 гр. черен шоколад
200 мл. сладкарска сметана
начупени перлички за украса
Приготвяне
Жълтъците се разбиват с водата, захарта и ванилията, докато се получи гъста пяна.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към жълтъците. Прибавят се брашното, бакпулвера и нишестето.
Получената смес се изсипва в правоъгълна тава ( ползвах тази от фурната) върху пекарска хартия.
Пече се в предварително загрята на 170 C , около 15- 20 мин.
Изважда се, отлепя се хартията, която се слага върху кърпа, отгоре блата и се навива на руло. Така се оставя да изстине.
Плънката се приготвя, като в малка тенджерка на слаб огън се загряват млякото, маргарина , начупения шоколад и ванилията.
С този крем се намазва блата и отново се навива на руло.
Ганаша се приготвя, като кипвате сметаната и слагате начупения шоколад в нея, докато не се разтопи.
Рулото слагате на решетка в тава и заливате с ганаша.
Оставете да стегне и поръсете с начупени перлички или шоколадови пръчици- за Коледа начупени бастунчета.
Еви, благодаря за поканата!
Lecker! ;o)
ОтговорИзтриванеLiebe Grüße, aus Deutschland,*Manja*
Чудесно гостуване, Кате!
ОтговорИзтриванеИ прекрасни снимки!
Имаш перфектен учител :)
Прегръдка!
Много ми харесва как се е оформило като сърчице в средата на парченцата :)))
ОтговорИзтриванеПрекрасни сте и двете!
много вкусно изглежда, а и чинийките са супер. каква марка са?
ОтговорИзтриванеВеси, нямат марка. купих си ги скоро от един магазин в Банкя.
ИзтриванеЕее, изгуби ми се коментарът, ама пак ще го напиша...
ОтговорИзтриванеПоздравления, Кате! Прекрасна компания сте с Ева, а рулото е останалата наслада от това гостуване. :) Много стоплящо се почувствах, да знаеш.
Сърдечни поздрави!
Чудесно е рулото, Кате! Много стилно гостуване!
ОтговорИзтриванеПрегръдка! Хубаво начало на новата седмица и месец!
Удоволствие е да отвориш сайта на Ева, но още по- голямо удоволствие е да си гост в него!
ОтговорИзтриванеА рулото ... вкусно и шоколадово ... приготвено за толкова специален човек ... е направо специално :)
Поздрави и за теб Катенце и за Ева!
Благодаря на всички за милите думи, а на теб, Кате за приетата покана и вкусната рецепта, която приготви! Нестихващо вдъхновение, безброй успехи и сбъднати мечти ти пожелавам! Прегръдки с пожелания за прекрасна нова седмица! :)
ОтговорИзтриванеШоколадово руло-неустоимо е...Перфектно се справяш винаги,Кате.
ОтговорИзтриванеЕва е страхотна кулинарка,с прекрасен блог.Прекрасни сте....
Хубав ден!
♩♫♬
ОтговорИзтриванеQue delícia!!!!
Ótimo mês de dezembro!
♯♬ Boa semana!
Beijinhos ♪♫♬
♭♪Brasil
♪♮♩♫
Истински празник е да бъдем във вашата компания,Еви и Кате!
ОтговорИзтриванеДве талантливи феи с големи сърца!Рецептата е страхотна!
Прегръдка от мен и ви пожелавам много настроение в празничния месец!
Благодаря ви момичета!
ОтговорИзтриванеКакъв прекрасен десерт за Коледните празници! Определено ще се пробвам да го приготвя на семейството!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Поздравления!
ОтговорИзтриванеСтрахотен тандем сте - достъпни и интересни рецепти и прекрасни снимки!!!