сряда, 10 август 2011 г.
Телешко варено
500гр. телешко месо
2 глави лук
1зелена чушка
1 червена чушка
1 голям морков
целина,хрян
1 голям домат
6-8 средни картофа
1 шепа фиде
сол,черен пипер
магданоз
Приготвяне
Сварете хубаво месото.Накъсайте го на парченца.Прецедете бульона.В тенджера сложете всички зеленчуци,настъргани или блиндирани на ситно.Едната от двете глави лук не я белете,измийте и я подсушете.Разрежете я на две и я запечете директно върху котлона откъм разрязаната страна.Сложете и нея при зеленчуците.Добавете месото и бульона.Обелете и нарежете картофите на парчета и ги сложете в чорбата.Посолете и поръсете с черен пипер.Количеството на бульона в чорбата е 3литра.Ако не ви стигне бульона,добавете вода.Доведете чорбата до кипене и оставете да ври на среден огън 40мин.Извадете двете парчета лук. Добавете фидето и настъргания домат.Варете още 10мин.Подправете с магданоза.
Насладете се приятели!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Eх, Кате, както паднаха днес драстично температурите, това си е най-подходящото предложение. И така, с препечено хлебче, ще ми се услади чудесно. Това пак е от онова, крехкото родопското, нали?:-)))
ОтговорИзтриванеРазкошен супник, както и всичките ти съдинки.:-)
Спокойна и уютна вечер и един по-сух и топъл ден утре!
Прегръдки!
Аз уж вечерях, а като погледнах тази снимка и пак огладнях:)))
ОтговорИзтриванеМони,за мен денят беше превъзходен!Много обичам такова време!Нямам против утре да повтори!
ОтговорИзтриванеDarkslayer,заповядай!Почерпи се:)
Кате, обожавам телешко варено:)
ОтговорИзтриванеИ както си го поднесла ще
си хапна с удоволствие!
Хубава вечер!
Катерина, телешкото варено е една от любимите супи у дома!Е, аз го правя съвсем стандартно, твоето е по- интересно, фидето е много добра идея!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Благодаря Аелис!Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеКате, много елегантно поднесено! Браво!
ОтговорИзтриване