вторник, 12 юли 2011 г.

Паста със сос от риба тон (бърза италианска рецепта)

Продукти

350гр къса паста(при мен ньоки)
400гр. доматено пюре
200гр.риба тон(една консерва)
2бр.филе от аншоа,2бр.скилидки чесън,малко лют пипер,малко сол,магданоз,зехтин

Приготвяне

Сложете пастата да се вари според указанието.В дълбок съд сложете зехтин.След като се загрее прибавете чесъна нарязан на ситно и лютия пипер.Запържете за минута,като разбърквате добавете филето от аншоа и консервата тон.Запържете за 3-4мин,след което добаветедоматения сос.Доведете соса до кипване,намалете температурата и варете до сгъстяване.Прецедете пастата и я прибавете към соса.Разбъркайте хубаво.Сипете в чинии и поръсете с магданоз.По желание поръсете с кашкавал по ваш вкус.Да ви е сладко:)

3 коментара:

  1. Много обичам паста, всякаква. Твоето предложение изглежда изключително вкусно. Така с аншоата сигурно ще е много вкусно.:-))))

    ОтговорИзтриване
  2. Паста и риба тон - няма начин да го пропусна това:))).Много хубава рецепта!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Аелис,така се радвам да те видя в моя блог!Твоята рецепта за чийзкейк,беше първия ми чийзкейк.Тогава взех рецептата от най-хубавия сайт за кулинария "Гответе с мен".Сега се радвам, че мога да ти благодаря лично за споделената рецепта!Поздрави!

    ОтговорИзтриване