неделя, 26 октомври 2014 г.

Walking in a Winter Wonderland


В днешния прекрасен ден, побързах да изляза на разходка и да поснимам красивата снежна Банкя, преди да се е стопил снега, а и не се знае, дали пак ще има такъв.
Направо е невероятно, как само преди пет дни, това място изглеждаше така.
Днес, в еуфория от красотата на зимната приказка, излизайки на разходка, реших да застана пред обектива, а не само зад него. Моите снимки за дело на милото, който, много се зарадва, защото аз не обичам да се снимам. Това е един от редките пъти, когато ще ме видите пред обектива.
Направихме си страхотна разходка и като се прибрахме, опасенията ми, че снега ще е до тук се оправдаха- изгря едно слънчице и стопи почти всичко.
Насладете се на нашата красива подранила зимна риказка!


















































И в тон със зимното настроение и неделният ден, ето и рецептата за моите любими мекички, които предполагам всички обичате. Аз обичам точно тези пропорции за тесто, защото не стават мазни, а и вместо да ги дърпам, ги разточвам и по този начин, се получават големи балони.


Продукти

400 гр. брашно
250 мл. хладка вода
1 пак. суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
олио за пържене

Омесете тесто и го оставете да втаса. С намазнени, с олио ръце, късайте от тестото, правете топчета, колкото малко яйце, разточете върху намазнена повърхност и пържете за кратко в сгорещена мазнина от двете страни. Изпържете си колкото искате, а останалото тесто сложете в пликче и оставете в хладилника за по- късно ползване.
Аз ги слагам в чиния и завивам с кърпа, за да омекнат.
Поръсете с пудра захар или хапнете с любимото ви сладко, мед или сиренце и чаша топло мляко.
Да ви е сладко, топло и уютно!


20 коментара:

  1. Катенце, ще ме извиниш този път, обаче комплиментите ще са за Милото:) Ама страхотен фотограф, как те е хванал само, като знам как бягаш като сърничка от фотоапарата:))) Особено някои от снимките с теб са сюреалистични, някак в друго измерение все едно. прекрасни зимни кадри, но и твоите са вълшебни, няма как да не ти призная:))) Мекичките са един път. Прекрасна и уютна вечер, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Ааа, трябва непременно да се завъртя някой ден отново към Банкя, да се поразходя безцелно над нея! От млада не съм го правила.
    Прекрасни снимки, невероятна природа! Страхотно настроение създават, наистина приказно! Личи си, че не флиртуваш с камерата, а с фотографа, Кате! :)))) И резултатът е налице - още по-красива и лъчезарна от всякога.
    Поздравления за него! А тебе глобявам с една златна мекичка.
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте Катерина! Много Ви благодаря за прекрасните снимки, които публикувате от Банкя! Не зная дали имате представа, колко усилия се полагат за да изглежда така и колко още много работа е необходима за да изглежда още по- добре, но Ви благодаря за оценката в момента!


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живеейки в къща цял живот, много добре знам, какво усилие се изисква, за да се поддържа в чист и красив вид. Така, че мога само да предположа, колко средства и усилия се изискват, да бъде градът ни в този вид, а по нататък и още по- хубав, съдейки по плана, който гледах пред банята, както и по ремонтите, които текат.Старая се да допринасям с каквото мога, за да се запазва, това, което е постигнато до момента ( Имам предвид гражданската ми съвест, а и тук- там по някое чайче или зеленчуци от градината, за хората, които непрекъснато чистят улиците) Хората, често ме мислят за луда, защото разхождайки се, постоянно правя забележки за нещата, които изхвърлят не на място, а после роптаят, колко мръсно е и че не се чисти. Надявам се, повечето хора да са като мен, защото след ремонтите в Банкя ще има още повече хора от сега и ако ние не пазим собствения си град,давайки пример няма кой да ни помогне. Благодаря ви за коментара!

      Изтриване
  4. Ееееееее,Кате прекрасен сладур си!!!!!Природните кадрите са уникални,толкова изразителни,ярки и въздействащи....,превъзходна разходка!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасна както винаги.....целувам те,Кате!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря на всички ви за милите коментари и отделеното време! Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасна си Кате, много чаровна и фотогенична -
    вълшебни снимки, настроение и въздействие...
    Поздравления и към фотографа!

    ОтговорИзтриване
  8. Една Катерина в снежното царство-господарство!

    ОтговорИзтриване
  9. Ах, Кате...Катерино...каква полузимна приказка си сътворила. Че и сама участничка в нея...Не си падам по горите, ама с теб ще се разходя с удоволствие по онези стълбички.

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ви момичета! Целувки*)

    ОтговорИзтриване
  11. Катенце, бяла магия е при теб... Знаеш ли, все по-малко думи имам, като идвам при теб. Ако можех да ти покажа, щях просто да ти се усмихна широко! Страхотен човек си ти!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  12. Кате,страхотни кадри е заснел твоя любим,а ти си много фотогеничен модел,правИ го по-често,камерата те обича!Нека има повече топлина и усмивки в това студено време да ни сгряват!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  13. Колко е красива снега изглежда, че Коледа е вече! Фантастични блог и наистина хубави снимки, гледайки към вашия пост изглежда, не е в предната част на екрана, но на снимката !! Фантастично !!
    www.Coccinellecreative.blogspot.com
    Ще се видим скоро и добър ден!

    ОтговорИзтриване
  14. Катееее, Снежанкеееее,.....
    Прекрасна си;) И зимната ти Чудноландия също.
    А ако другия път така бързо ти се стопи снега, ела насам- още имаме бели петна по двора;)

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря ви! Марте, мисля няколко блогърки да си спретнем една зимна фотосесия, като падне снега! Целувам те*)

    ОтговорИзтриване
  16. Красиво! Магично!
    Много красиви снимки, Кате!

    ОтговорИзтриване
  17. Магично и магнетично ... Останах без дъх от тези снимки - достойни за изложба - като картини са ...!

    ОтговорИзтриване
  18. Благодаря за вълшебните снимки! Израснала съм в Банкя и там се чувствам най-добре.Това е моето местенце и през лятото и през зимата. Блогът който сте създала е прекрасен! За мен е удоволствие да се потопя в него! Поли.

    ОтговорИзтриване