събота, 14 май 2016 г.

Пудинг с киноа, ванилия и кокос, поръсен с медни бадеми, гарниран с ягоди


Предполагам, че почти всички обичат мляко с ориз. Аз просто го обожавам. Напоследък обаче, все по- често пробвам нови неща. Този пудинг е едно от тях. Лесен ароматен и вкусен. Търпи много интерпретации. В моя случай е направен с кокосово мляко и ксилитол, и гарниран с бадеми и ягоди.


Спокойно обаче, можете да го направите с прясно мляко и захар и да го гарнирате с любимите си плодове и ядки.
За да направя моя пудинг, ползвах бяла киноа и кокосово мляко.

Продукти за 4 порции

2 консерви кокосово мляко
100 гр. бяла киноа
6 с.л. ксилитол ( ползвах такъв, който е 1;1 със захарта)
1 ванилия
4 ягоди
10 счукани сурови бадеми
кокосови стърготини за поръсване
1 с.л. мед
лимонова мащерка за декорация


Сипете млякото в тенджерка, добавете ксилитола и кипнете. Добавете киноата и варете на слаб огън около 40 мин. или до гъстота, която на вас ви харесва. Добавете ванилията и разбъркайте,
Сипете в чашки, поръсете с кокосови стърготини, сложете ягодите, сложете от бадемите, разбъркани с меда и отново поръсете с малко кокос. Украсете с мащерката.
Можете да го консумирате, както топъл, така и изстуден.


И отново искам да благодаря на Био магазин Spiral за чудесните продукти и бързата доставка!

4 коментара:

  1. Чудесен е пудинга Катя.Не съм пробвала с киноа, но идеята е прекрасна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм пробвала да сложа киноата в десерт... благодаря за идеята :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна рецепта за вариация на класическото мляко с ориз, поздравления! Много ми хареса, а снимките ти са чудесни!

    ОтговорИзтриване
  4. Много ми допада рецептата ти! Обичам киноа и ще я пробвам, но би ли обяснила какво е ксилитол?

    ОтговорИзтриване