събота, 28 декември 2013 г.

От любов към Банкя и фотографията- част 1


Много обичам да се разхождам из Банкя и да снимам разни стари неща. Това е моята зона на комфорт извън снимането на храна.
В нашия град съотношението на нови и стари къщи е около 50 на 50. Новите не ме вълнуват, защото в повечето случаи са скучно строителство, граничещо с кич и безумни архитектурни решения, лишени от всякакъв смисъл,  без никаква история и усещане за традиции, лично виждане и стил.
Обаче онези, които помня от детството си, с останали елементи от “соца", които ме карат да се усмихвам и ме връщат назад във времето- те са ми любими.
В тях има емоция, карат ме да се замислям и да погледна на живота от друг ъгъл.Почти във всеки двор има ябълки, които стоят, като играчки върху оголените клони на дърветата.
5 коментара:

 1. Честито Рождество Христово,Кате !
  Да бъде благословен домът ви!
  Да има здраве,благополучие,разбирателство,обич и доброта!
  Отново си уловила прекрасни кадри!
  Весело посрещане на новата година!

  ОтговорИзтриване
 2. Обичам,обожавам,харесвам,одобрявам,приятно ми е,допада ми, прави ми неописуемо удоволствие да разглеждам снимките ти!!!
  ОБИЧАМ ТЕ!

  ОтговорИзтриване
 3. Аз се присъединявам към коментара на Зичето:) И мога само да добавя едно голямо благодаря, че споделяш всичко това с нас! Прегръдки, Катенце!

  ОтговорИзтриване
 4. Кате, хубава е твоята Банкя, с всичките там дръвчета и вратички. Снимай я по-често!
  Хубави новогодишни празници!

  ОтговорИзтриване
 5. Сега ги открих ... малко късничко ... но по-добре късно отколкото никога. Много, много душа има във всички снимки. Прекрасни са!

  ОтговорИзтриване