неделя, 31 юли 2011 г.

Melon bread (пъпеш хляб)


Продукти

За бисквитеното тесто

30гр. масло стайна температура
40гр.захар
2 жълтъка
100гр брашно
1/2ч.л.бакпулвер

за тестото

200гр. брашно
30гр.захар
5гр.суха сметана
3гр.суха мая
70мл.вода
1 яйце
15гр.масло
щипка сол

Приготвяне

Разбийте маслото със захарта.Сложете жълтъците,разбийте.Добавете пресятото с бакпулвера брашно и омесете тесто със шпатула или дървена лъжица.Изсипете тестото върху свежо фолио,набрашнете си леко ръцете,оформете го като цилиндър сдължина около20см.Завийте го и го оставете в хладилника.
В купа сложете брашното за тестото,добавете сметаната,захарта,и сухата мая.Разбъркайте.В тази смес изсипете разбитото яйце с добавената вода.Замесете тесто.Изсипете го на плота и доомесете.Ако се налага добавяйте си по малко брашно.Месете и удряйте тестото,до омесване на меко тесто.Разстелете го с ръце и с пръсти го намажете с маслото.Завивайте го от края към средата,след което го омесете до поемане на маслото.Трябва да се получи пластично меко тесто.Оставете го да втаса.Когато стане готово,го разпределете на 7 еднакви по големина топчета топчета.извадете  бисквитеното тесто от хладилника,разпределете го на 7 еднакви топчета.Сложете свежо фолио на плота вземете бисквитеното топче,сложете го върху фолиото,завийте го с друго парче фолио и натиснете с плосък предмет(аз използвах буркан)до получаването на тънък кръг,малко по-голям от буркана.Направете всички топчета от бисквитеното тесто по този начин.
Вземете бисвитеното кръгче в ръка,сложете го на дланта си,в него сложете топчето от другото тесто,завийте го,събирайки отдолу като вързопче и го оваляйте отгоре в захар.Отгоре направете робоидни разрези.Печете в тава с пекарска хартия,в предварително загрята на170C фурна за 15-20мин.
Насладете се приятели!

11 коментара:

  1. Страхотно предложение Катеринче,много пухкаво изглежда.Коричката му е една такава нежна.БРАВО!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересно и вкусно :) Кате, мила много благодаря за наградата, макар и да не успях да я открия, прегледах от последните три дни твоите публикации ...изпуснати докато ме нямаше ... нещо май не съм добре със зрението :)))
    Много поздрави и усмивки от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Very tasty looking bread.I bake bread almostevery morning.One little loaf for me and one for my parents that live down the road.Wit another words can't imagine the day starting without smell of fresh baked bread and coffee

    ОтговорИзтриване
  4. Зиче,ако не си ги правила,това са хлебчета,които по вкус много приличат на курабийките,но отвън са с твърда хрупкава коричка,а отвътре са много мекички!
    Поздрави!
    Ева,моля те изпрати ми на мейла твоя адрес!
    Джоли,хубав ден!
    Успешна седмица на всички!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, страшно сладурски хлебчета! Взимам си половинка от това разчупеното :)) Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Много хубава рецепта - интересна и вкусна:).То на мен всичко от тесто ми е вкусно:))).
    Поздрави и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Поздрави Аелис!Хубава седмица и на теб:)

    ОтговорИзтриване
  8. Кате,накара ме да се върна и да препрочета рецептата,много интересна комбинация на тесто с мая и маслено такова!Комплименти!
    И като гледам разнообразието от посуда у вас,почвам пак да си мисля да не си обрала някой специализиран магазин :))./шегичка де/.

    ОтговорИзтриване
  9. Еликсирче,не някой,а няколко хахаха

    ОтговорИзтриване
  10. Така си и знаех :( !
    Шегата на страна,такова разнообразие до сега май другаде не съм виждала!Комплименти за избора на посуда и всякакви атрибути за аранжиране на маса,всичко ти е ефектно и подбрано с вкус!

    ОтговорИзтриване