четвъртък, 1 октомври 2015 г.

Свинско със зелени чушки и лук


Днес изобщо нямах намерение да публикувам нещо, защото имах много работа, че на всичкото отгоре не знаех и какво ще готвя. Сутринта сварих едно месце  и а да го сготвя с грах, а с картофи и накрая, като видях, колко чушки има в парника, скалъпих тази гозбичка.
Тя пък взе, че стана толкова вкусна, че реших да я публикувам.
Предполагам, че повечето от вас са правили подобно нещо, което доста наподобява кавърма и винаги става фантастично.
Аз я направих със свинско, но предполагам, че ще се получи хубаво с всякакво месо.

Продукти

500 гр. месо
3 глави кромид лук
2 скилидки чесън
5-6 зелени чушки
1 с.л. пикантина
2 с.л. доматено пюре
1.с.л. червен пипер
1/2 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. бульон
черен пипер, сол, чубрица, магданоз
олио


Приготвяне

Нарежете месото на хапки и го сварете. Прецедете ю ч.ч. бульон.
Нарежете лука на лунички, чесъна на филийки. Чушките нарежете на лентички.
В малко олио сложете месото, лука и чушките. Запържете до омекване и добавете чесъна. Разбъркайте един, два пъти посолете, добавете червения пипер и стритата чубрица. Сипете виното, разбъркайте, кипнете и гответе до извиране на виното. Добавете доматеното пюре и бульона, разбъркайте и изсипете сместа в гювеч или някаква друга тавичка. Печете в загрята на 200C с вентилатор, на средна решетка, около 1 час. Поръсете с магданоз и поднесете с чаша ароматно червено вино!


Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Нещо подобно хапнах в Охрид миналата седмица и си представям колко е вкусно това! Много красиво си го поднесла както винаги!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам такива ястия, Кате. Сега както е хладничко навън и с тези прекрасни снимки, от много рано сутринта огладнях :)

    ОтговорИзтриване