Лежерен неделен следобед. Седим прегърнати и гледаме телевизия и нищо не предвещава това, което ще се случи след малко. Милото имаше неблагоразумието да се размърда маааалко, да стане да свърши мааааалко работа- само за десетина минути. Е, на мен те ми бяха предостатъчни, да включа фурната, да разбия сместа и да пъхна кекса в печката. И така, милото отново влезе в ролята на асистент и се озова на снимачната площадка. Неееее, не че се оплаква, щом ще се облажи:) Просто сме много изморени и уж днес нищо нямаше да правим.
Покрай рецептичката за този вкусен кекс, ще ви покажа и снимки от един превъзходен ресторант в Карлово. Там имате усещането, че сте в много луксозен ресторант, а същевременно все едно сте си в къщи. Много красиво, изключително вкусно, с невероятно компетентен персонал.
Като начало, навсякъде в ресторанта, дори и в градината миришеше невероятно хубаво- разнасяше се мек дървесен аромат на сандалово дърво. Покривките чисти, свежи цветя по масите, красива посуда, усмихнат персонал. Ястията бяха вкусни, порциите големи и красиво поднесени. Тези хора, направиха престоя ни в Карлово незабравим и допринесоха за фантастичното ни изкарване! Благодарим ви!
И така, да се върна на бързото и вкусно кексче.
Продукти
3яйца
160 гр. захар
125 гр. кисело мляко
2 ванилии
210 гр. брашно
7 гр. бакпулвер
55 гр. олио
60 гр. тоблерон
пудра захар за поръсване
Приготвяне
Включете фурната на 160C с вентилатор. Разбийте яйцата със захарта и ванилията. Добавете млякото и отново разбийте. Добавете брашното с бакпулвера и разбъркайте с дървена лъжица.
Добавете олиото и бъркайте до пълното му поемане. разделете сместа на две. Разтопете тоблерона и го добавете в едната половина. Разбъркайте до хомогенизиране. В кексова форма изсипете половината от бялата смес, върху нея изсипете цялата шоколадова и отгоре останалата част от бялата. Печете около 40 мин. или до суха клечка. Охладете на решетка и поръсете с пудра захар.
А ето и малко снимки от превъзходния ресторант " Едно време"- Карлово"
Катенце, голям бързАк си :)
ОтговорИзтриванеИ аз бих снимала с удоволствие, при мисълта за това
сладко изкушение!
И какви вкусотии показваш от този ресторант....
Прегръдка и хубава вечер!
Вкусна кексова приказка ми разказваш ,Кате......,а не мислиш как ще се спи(:?!
ОтговорИзтриванеИ втора забележка:пиете си анасонлийката и не се обаждате(ей го къде е Пловдив):))))!
Прекрасно е тук!
Приказка...
ОтговорИзтриванеУютно навсякъде където си ти! Страхотно ресторантче, много харесвам такива ревюта, защото често човек се чуди в непознат град къде да похапне. Кексчето е станало чудно, ама вие най-добре знаете:))) Приказка са отново снимките ти, Катенце. Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеМда, ей така като си лежеше, скочи и забърка шедьовър- ей затова те харесвам;) Импулсът вади най-доброто от ръцете ти;)Прекрасна си, Кате!а КАТО ТРЪГНА ЗА КАРЛОВО, ПО ТВОИТЕ СТЪПКИ ЩЕ ВЪРВЯ, ДА ЗНАЕШ;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделената рецепта и прекрасните снимки...направо ми се затръгва за Карлово!
ОтговорИзтриванеThanks on your marvelous posting! I definitely enjoyed reading it,
ОтговорИзтриванеyou're a great author.I will always bookmark your blog and may come back in the foreseeable future.
I want to encourage one to continue your great posts, have a nice morning!
My blog post: table poker Sherbrooke
Кате,твоят десерт и снимки са се вписали чудесно на фона на кадрите от ресторантчето в Карлово-наистина блажено изглежда това местенце!Взимам си парче пухкав кекс и ти пожелавам незабравима есен!
ОтговорИзтриванеАма Кате - ти още ли обикаляш, бре:)) Кексчето с тоблерончето чудничко изглежда...Ех, отдавна не съм минавала през Карлово, с тая магистрала...но си запаметявам нейде в дълбините на сивото вещество за този ресторант, съблазняваш.
ОтговорИзтриванеМного июкушаващо кексче, Кате, но и този ресторант ме изкуши. Какви вкусни неща сте си хапнали... да завиди човек.
ОтговорИзтриванеКакво е това Анасонлийка - мастичка ли е?
Привлече ме и оная купичка с месцето и май сотирани картофки + салатата в ляво, с домат.
Чудно местенце :)
Мастичка Дарееее, че и много мекичка и ароматна!
ОтговорИзтриванеТъй и не се научих да я пия :) Ама това лято се научих да пия лофантова лимонада с дъх на анасон, та може скоро и мастика да пропия :)
ОтговорИзтриванеАз пък изобщо и не си правя труда да пия! карам го на усещане от околните:)))
Изтриване