петък, 8 август 2014 г.

Крем пай или Tarta de natas


Днес ви представям една торта, която е много популярна в Португалия под името Tarta de natas.
Това е най- бързата ефектна, лека и вкусна торта, която съм приготвяла. Съчетанието от бисквити, сметана, кондензирано мляко и масло е невероятна. Можете да я направите с каквито бисквити искате. Аз съм я направила с орео, защото Анджи ги обожава. Точно вчера в HIT видяхме такава торта на Йоткер и тя искаше да си я купи, но аз я спрях, защото не мога да си представя какво има в тази торта, за да стои в картонена кутия без хладилник месеци наред. Та по този случай и обещах днес да и я направя. Поуплесках снимките, защото нямах време, а и като отрязах парчето за снимката, го изпуснах на масата и развалих декорацията, ама ...здраве да е, това са бели кахъри. Важното е, че резултата, като вкус е фантастичен.
Ето и рецептата:

Продукти

160 гр. бисквити орео- теглото е без крема
20 гр. меко масло
300 мл. сладкарска сметана
100 мл. кондензирано мляко със захар
1 пак желатин
пудра захар за декорация

Приготвяне

Смелете на ситно бисквитите и ги разделете на две по 80 гр. Едната част от тях смесете с маслото. Облицовайте форма с диаметър 20 см. с пекарска хартия и изсипете бисквитите с масло вътре, като оформите блат от тях. Сложете в хладилника за около 30 мин. През това време разбийте сметаната, внимателно добавете млякото, като разбърквате леко. Ратворете желатина с 3-4 с.л. вода на водна баня идобавете към сместа. Изсипете готовата смес  върху блата и я разпределете хубаво, като я загладите отгоре. Върнете в хладилника за около 2 часа. Извадете посипете с останалите бисквити и тогава махнете ринга. Декорирайте с пудра захар.


Пожелавам ви прекрасен уикенд!

6 коментара:

  1. Изглежда много вкусно, и сигурно е!
    Напълно те подкрепям за тези торти в кутии, твоята със сигурност е много по- вкусна от всички тях взети заедно.
    Поздрави и прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Катенце, като гледам тази красота, се чудя къде намираш забележки, или искаш да ни отклониш вниманието?:) Страхотни снимки правиш, просто стилът ти е впечатляващ. Тортата съм сигурна, че е много вкусна, след като ти си я приготвила. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусна торта, Кате, а е и без печене!
    Прегръдка и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Ооо, дали намерих следващата любима торта на моето семейство. Дечко обича Орео, мъжото обича кондензирано мляко! Обезателно ще се пробва, звучи точно каквата я обичам - атрактивна и лесна! И снимките са неустоими! Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много вкусно изглежда, Катя!
    Подсладеното кондензирано мляко "сгушенка ли е", гъсто ?
    Хич не обичам и аз от тези готови торти, ужасно изкуствен вкус имат, колежки са ме черпили - да се чудя как да преглътна...

    ОтговорИзтриване
  6. Тортата е превъзходна! В края на явгуст имах рожден ден и мама ми я направи:) Благодаря за рецептата и вдъхновението, Кате:) Блогът ти е чуден:)

    ОтговорИзтриване