450гр. замразен грах
1 малка глава червен лук
2 скилидки чесън
2 кубчета зеленчуков бульон
50гр. масло
100мл .течна сметана
2с.л. царевично нишесте
черен пипер,червен пипер,зехтин
4 яйца
Приготвяне
Нарежете лука и чесъна на ситно.Запържете го за 1-2 мин. в маслото.Поръсете с черния пипер и добавете грахта.Разбъркайте и залейте с 1л.вода в който са разтворени бульоните.Оставете да се вари 30мин.Поширайте яйцата и ги извадете на кухненска хартия.След сваряването на грахта,добавете сметаната и пасирайте.Прецедете пасираната супа и с една чаша от нея разредете нишестето.Върнете на котлона до сгъстяване,без да кипва.Сервирайте,като първо сипете супа, сложете пошираното яйце,-поръсете с червен пипер и сипете мъничко зехтин.Количеството супа е за 4 порции.
Да ви е сладко:)
Катерина, чудесна супа!И с тези крутони ... много апетитно изглежда!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Али,вкусна е и хубавото в това топло време е че може да се яде не много топла.Хубава вечер:)
ОтговорИзтриванеИзглежда страхотно. Ще трябва да се пробва :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря!Радвам се да те видя в моето блогче!Много ама мноооооооооого ми харесва как пишеш!Ще те следя изкъсо хахаха...Успешна седмица и прекрасен ден:)
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея за супа -
ОтговорИзтриванеизглежда много вкусна, ароматна и питателна.
Поздравления и за чудесния блог,
с удоволствие се включвам към последователите,
усмихната нова седмица, Диана
Благодаря Дианка!Радвам се да те видя тук!Ти си едно от моите вдъхновения и поредната магьосница в кухнята!
ОтговорИзтриванеКате, здравей:-))))
ОтговорИзтриванеНямаше ме десетина дни и ти ме изненадваш с толкова много и вкусни предложения! Каква си пъргава само!
Тази грахова супичка е по мой вкус. И как само си я презентирала!
Чудесна е!
Сърдечни поздрави!
Чудна е супичката, Кате, както и всичките ти други предложения за супи. Много ми допадат, ще пробвам някой ден- ако не за младежа, то за нас. Особено ми допадна идеята за бишкот-а, с удоволствие ще го приготвя!
ОтговорИзтриванеПрекрасна вечер, Кате! :)