неделя, 17 юли 2011 г.

Грахова супа с поширани яйца



Продукти

450гр. замразен грах
1 малка глава червен лук
2 скилидки чесън
2 кубчета зеленчуков  бульон
50гр. масло
100мл .течна сметана
2с.л. царевично нишесте
черен пипер,червен пипер,зехтин
4 яйца

Приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно.Запържете го за 1-2 мин. в маслото.Поръсете с черния пипер и добавете грахта.Разбъркайте и залейте с 1л.вода в който са разтворени бульоните.Оставете да се вари 30мин.Поширайте яйцата и ги извадете на кухненска хартия.След сваряването на грахта,добавете сметаната и пасирайте.Прецедете пасираната супа и с една чаша от нея разредете нишестето.Върнете на котлона до сгъстяване,без да кипва.Сервирайте,като първо сипете супа, сложете пошираното яйце,-поръсете с червен пипер и сипете мъничко зехтин.Количеството супа е за 4 порции.
Да ви е сладко:)



8 коментара:

  1. Катерина, чудесна супа!И с тези крутони ... много апетитно изглежда!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Али,вкусна е и хубавото в това топло време е че може да се яде не много топла.Хубава вечер:)

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда страхотно. Ще трябва да се пробва :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря!Радвам се да те видя в моето блогче!Много ама мноооооооооого ми харесва как пишеш!Ще те следя изкъсо хахаха...Успешна седмица и прекрасен ден:)

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна идея за супа -
    изглежда много вкусна, ароматна и питателна.
    Поздравления и за чудесния блог,
    с удоволствие се включвам към последователите,
    усмихната нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря Дианка!Радвам се да те видя тук!Ти си едно от моите вдъхновения и поредната магьосница в кухнята!

    ОтговорИзтриване
  7. Кате, здравей:-))))
    Нямаше ме десетина дни и ти ме изненадваш с толкова много и вкусни предложения! Каква си пъргава само!
    Тази грахова супичка е по мой вкус. И как само си я презентирала!
    Чудесна е!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Чудна е супичката, Кате, както и всичките ти други предложения за супи. Много ми допадат, ще пробвам някой ден- ако не за младежа, то за нас. Особено ми допадна идеята за бишкот-а, с удоволствие ще го приготвя!
    Прекрасна вечер, Кате! :)

    ОтговорИзтриване