Станах рано! Гледам навън времето прекрасно!Излязох уж да нахраня Рафо и Мърфи, оттам айде да орежа прецъфтелите рози, аааайде и малко да оплевя градинката, че като съм почнала да взема да окося и тревата, па и да хвърля малко семенца, че току виж след обяд времето вземе, че ни "изненада" и завали, да измия двора, да си побърборя на доматките, да се порадвам на чушчиците, тиквичките и краставиците и... забравих, че имам телефон, клиенти, че утре съм на работа. Станало обедно време. Тока спря. И установих, колко съм вързана с него. Не мога да ползвам нета, не мога да пера и да готвя, миялната не мога да пусна, че като му седнах, та си направих и маникюр и педикюр. Когато ти спори работата- спори. Таман свърших с разкрасяването, ето че тока дойде и започнах къщната работа.
Позавъртях се поошушках туй- онуй и взе че заваля. А както знаете вече, хладно ли е и вали ли, аз съм като полято цвете. Обзема ме една енергия...и ето го резултата!
Фантастични, кадифени къпкейкс, меки, вкусни, ароматни , топят се в устата и прекрасно се допълват с чаша ароматно кафе. А може и мляко, както и чай, според вкуса на всекиго.
Черпя ви с тези бързи и лесни кексчета!
Продукти
За кексчетата За глазурата
120 гр. маргарин 75 гр. черен шоколад
150 гр. захар 1 с.л. сметана
110 гр. брашно 30 гр. маргарин
1 к.л. бакпулвер 75 гр. пудра захар
2 с.л. какао
2 яйца
1/4 ч.ч. айран
1 ванилия
Приготвяне
Загрейте фурната на 175C.
Смесете всички съставки за кексчетата и разбийте с миксер до гладка смес. Разпределете сместа с лъжица в хартиени чашки и печете на средна решетка около 20 мин. Проверете с клечка. Извадете ги, оставете ги за 5 мин. след което ги охладете на скара.
Начупете шоколада, добавете маргарина и сметаната и сложете на слаб котлон. Бъркайте до пълното разтапяне на шоколада. Махнете от котлона и добавете пудрата захар. Разбъркайте хубаво. Намажете охладените кейкове.
Направете си чаша ароматно кафе и... вдигнете краката, вземете една хубава книга и се отпуснете! Насладете се на мига!