В началото на есента сме, а пазара изобилства от плодове и зеленчуци.
Да се чудиш, кое по напред да направиш?
Изобщо не разбирам жените, които се чудят, какво да сготвят въпреки, че го могат.
При мен, както и при вас, което виждам от постовете, както от публикуваните, така и от всички останали, които не сте сколасали да снимате и пуснете, проблема е обратен:
-Кое, аджиба да напрвя по напред?
И в този ред на мисли, да ви кажа, че си замразих от повечето плодове, от които не съм правила десерти и ще ви изтезавам с тях зимата.
Та да започвам с днешната рецепта за пудинг.
Царевичен пудинг
Продукти
4 царевици
800 мл. прясно мляко
8 с.л. захар
3 с.л. натурално царев. нишесте
2 ванилии
индийско орехче
1 ч.л. канела
Приготвяне
С нож отрежете зърната от кочаните. Смесете млякото, зърната, захарта, ванилията, канелата и нишестето.
Блиндирайте всичко или го пасирайте хубаво.
Претрийте през цедка в тенджерка и сложете на печката.
Доведете до кипене, като бъркате непрекъснато.
Намалете котлона на слаб огън и варете, като разбърквате често до сгъстяване на крема.
Налейте в чашки и сервирайте с настъргано индийско орехче.
Пожелавам ви чудесен неделен ден и лека и успешна нова седмица!