Да ви призная, нямах намерение да публикувам рецептата за това сладко, но две три момичета и няколко приятелки ме попитаха, как съм го направила.
Не толкова ,че не знаят как се прави, а по- скоро чистенето на семките и люспите.
Ето и рецептата от която приготвих само едно бурканче.
1 кг. грозде ( толкова имах и се чудех какво да го правя)
500 гр. захар
фикс на др. Йоткер 2:1 ( в моя случай ползвах половината)
Приготвяне
Накъсах зърната грозде, поръсих ги със захарта, доведох ги до кипене и ги варих 20 минути.
Претрих през цедка гроздето и в получената течност изсипах половината от фикса, смесена с две с. л. захар. Варих 15 мин. изсипах в бурканче и го обърнах с капачката надолу да изстине.
Това е.
Получи се невероятно ароматно, със златист цвят сладко.
Не се притеснявайте, ако видите, че е много течно. като изстине се сгъстява.
За снимките го сервирах с карамелени бисквити и ароматен липов чай:)
Пожелавам ви чудесен край на седмицата и събирайте витамин D за зимата:)))